Werkplekbeheer

Werkplekbeheer, uitvoerder of regisseur?
“De printer doet het niet”, “ik kan niet inloggen”, “ik krijg een rare melding over certificaten”, “ik kreeg een blauw scherm en nu zit’ie vast”, “ik kan niet op internet”, “hij zegt dat mijn wachtwoord is verlopen, maar ik heb vanmorgen een nieuw gemaakt…”.

Herkenbaar? Het is een van de lastigste opdrachten, werkplekbeheer. Immers, je moet de samenhang kennen tussen apparatuur op de werkplek, het netwerk, de servers, programma’s en internet. Oh ja en omgaan met eindgebruikers is ook niet altijd eenvoudig, “ik MOET nu geholpen worden”, “ik heb haast met die rapportage”, “iedere vrijdag istie traag”. Topsport en psychologie in 1! Door de steeds sneller op elkaar volgende veranderingen, de vrijwel ongebreidelde groei van mogelijkheden van hardware, middle ware, software en besturingssystemen voor centrale systemen, servers, pc’s en thin-clients wordt het steeds lastiger om alle kennis in het hoofd van uw ict-medewerker te proppen.

Denkt u maar eens na over het uitbesteden van (een deel) van het ICT-beheer. De kosten vallen reuze mee en de continuïteit van uw bedrijfsvoering is verzekerd; immers u hoeft niets meer te regelen tijdens vakanties, ziekte of opleidingsdagen. In plaats van uitvoerder van ICT-beheer wordt u de regisseur, u hebt én houdt het heft in handen.